čtvrtek 11. října 2007

Lucerna


Tak jsem se po 2 a půl letech opět podíval do Lucerna Music Baru. Tehdá jsme se s klukama těšili na The Toasters, Fast Foody a Vertigo (rest in peace). Tentokrát mě vytáhly holky na Irié Revoltes, Prague Ska Conspiracy a Dub In Da Trip. Protože vím, že o hudbě psát nemám (viz Čokovy, Hainovy a Lavitzovy hudební stránky) a neumím to jako třeba Halogenka (viz její blog), uvedu jen, že to bylo super. Samozřejmě hlavně PSC, na které jsem se nejvíc těšil a dycky těšit budu. Prostě jejich instrumentální nástup následovaný vpádem v českých podmínkách jedinečné vokalistky Mariany, nahýbající se nad hlavy veselých posluchačů snad až ve třetí řadě, nemá chybu. K tomu Květákovy výrazy a žblebty, Kubovy kreace, živá choreografie a energické.... ne, neek, nebudu o tom psát.

Lucernu, zaplněnou tentokrát tak akorát, že se tam ještě dalo docela vrtět a dýchat, mám docela rád. Až na to pivo za půl čtvrté pětky. Jakože 35.- Ale tak když se tam jde po půl třetího roku, tak to zase tak nebolí. Takže po vystání další fronty na další dvanáctku za teda pětatřicítku, natočenou zhruba tak osmadvacítkou s pětk... - a tak to taky radši né - jsem se vrátil na místo a těšil se na pro mě docela neznámé (a bohužel nenaposlouchané) Irié Revoltes. Už jejich nástup napovídal, že se jedná o velkou kapelu s velkou šow. Takže. Je jich 9, z toho třetina má jenom mikrofon a do toho povídá. Jakože nezpívá, ale povídá. Jakože on je to takový raggamuffin. Ale někdy až zase skoro soulujou, Jakože zpívají. Za nima stojí perfektně sehrané sexteto. Ti se mi líbili. I dva z těch zpěváků se mi líbili. Ale ten třetí jeden vůbec. To sem prostě musím napsat. MC Silence totiž na podium vcházel jen, aby předvedl svůj geršácky rap. Fuj. Jinak se ovšem tihle francouzsky povídající Němci museli líbit. To jo. Mně taky moc. Až na toho jednoho MC Ticha. Měl být potichu radši. Irié předvedli takový mix dancehallu, reggae a občas trošku ska, to aby se lidé po těch nudných hiphopových výstupech němčoura chytli. Ale teda jinak šo vidět, že do Prahy si nepřijeli koncert odehrát jen tak ledabyle. Hráli až do jedné, hooodně přidávali a na konec ještě přišli zavrtět ručníkama a uklonit se. Sympaťáci. Až na toho jednoho sasíka teda.

2 komentáře:

Jancll řekl(a)...

Paradicka, what can I say...

Lu řekl(a)...

O, ty lichotniku! A tve clanky nahodou sou vyborne - zvlast u tohoto se mi libila ta pasaz s cislama, temer jsem zavarila kalkulacku :-)